WhatsApp

مقایسه عزت نفس دانشجویان

پرسش از : admin ۱۴۰۳/۰۷/۲۷
932 مشاهده
1 پاسخ


برای ارسال پاسخ به این پرسش وارد شوید یا ثبت نام کنید.


کاربر معصومه
تازه فهميدم مشکل اصليم از کجاست ، من کارهاي هنري انجام ميدم ولي نسبت به زمان و تلاشي که ميکنم نتايج خيلي کوچک هست و همين باعث شد که انگيزه هام رو از دست بدم چون کارهام تا يک جايي پيش ميرفت ولي به پايان نميرسيد و اين اتفاق چندين بار تکرار شد و من هربار من شوکه مي شدم که چرا اينجوري شد؟ و همه چيز بهم ريخت هر چي فکر ميکردم که کجاي ذهنم ايراد داره يا چه باري مشکل داره درون من پيداش نميکردم و نميفهميدم مشکلم کجاست تا اينکه شما توي يکي از استوري هاتون يک سوال مطرح کرديد
حالا ديگه اون احساس گناهه داره کمرنگ و کمرنگتر ميشه و من هي گوش مي دم و مي نويسم و بهش فکر مي کنم و با خودم ساعت ها راجع بش حرف مي زنم و فکر ميکنم بايد بازم گوش بدم تا جز ذاتم بشه ، مثل نفس کشيددن بشه
چرا بعضي افراد با سواد و تلاش کمتر و تجربه کمتر پول بيشتري ميسازند و بعد در مورد عزت نفس گفتيد و با خودم گفتم اين يک نشونه است و باعث شد که من دوره عزت نفس را تهيه کنم و روش کار کنم
تا رسيدم به جلسه سوم يا چهارم که در مورد احساس گناه بود و بعد فهميدم که من احساس گناه داشتم از گرفتن پول از ديگران و رائه محصولم و فقط به اون چند ساعت کارم نگاه ميکردم و بعد نسبت به مبلغ احساس گناه داشتم ولي غافل از اينکه من سالهاي سال کار کردم تا به اونجا برسم
بعد شروع کردم به نوشتم تلاش ها و قدم هايي که براي متخصص شدن در کارم گذاشته ام و بعد همشو محاسبه کردم و بعد به اين نتيجه رسيدم که اگر من 10 برابر اين مبلغ را هم بگيرم بازم کمه و الان که فهميدم مشکل کجاست در ذهن خودم ارزش جنسم 10 ها برابر قيمتش شده است و خيلي راحت ميتونم قيمت بدم و مشتري هم راحت ازم خريد ميکنه
فهميدم ترس داشتم از ارائه محصولم از ارائه خودم و گفتن خوبي هاي محصولم و احساس گناه داشتم که راحت پول دربيارم
اطلاعات بیشتر درباره دوره آموزشی افزایش عزت نفس

پاسخ های داده شده به این سوال:

پاسخ از : admin ۱۴۰۳/۰۷/۲۸
0

مقايسه عزت نفس دانشجويان و مشکلات مقايسه کردن 

مقايسه دانشجويان با يکديگر، چه از طرف والدين، اساتيد يا حتي خود دانشجويان، تأثيرات منفي زيادي بر عزت نفس و پيشرفت آن‌ها مي‌گذارد. هر دانشجو توانايي‌ها، استعدادها و نقاط قوت خود را دارد و مقايسه کردن افراد با همديگر باعث ايجاد احساس ناکامي و کم‌ارزشي در فرد مي‌شود. اين رفتار مي‌تواند منجر به کاهش عزت نفس، افت تحصيلي و حتي انصراف از تحصيل شود.

 

مشکلات و مضرات مقايسه کردن دانشجويان 


1.  کاهش عزت نفس : وقتي دانشجويي دائماً با همکلاسي‌هاي موفق‌ترش مقايسه شود، اين تصور در او به‌وجود مي‌آيد که به اندازه کافي خوب نيست.


2.  افزايش اضطراب و استرس : مقايسه باعث مي‌شود دانشجو دچار استرس مداوم شود و فکر کند بايد دائماً بهتر از ديگران باشد.

 

3.  فقدان انگيزه براي پيشرفت : دانشجويي که دائم در معرض مقايسه قرار مي‌گيرد، ممکن است احساس کند تلاش‌هايش بي‌فايده است و انگيزه خود را براي تلاش بيشتر از دست بدهد.

 

4.  افزايش حسادت و رقابت ناسالم : مقايسه‌هاي دائمي بين دانشجويان، حسادت و رقابت‌هاي ناسالمي ايجاد مي‌کند که به جاي تقويت همدلي، محيطي منفي و پرتنش ايجاد مي‌کند.

 

5.  افزايش تمايل به ترک تحصيل : در موارد شديدتر، دانشجويان ممکن است به‌دليل عدم اعتماد به نفس و فشارهاي ناشي از مقايسه، تصميم به ترک تحصيل بگيرند.

 

6.  افسردگي و مشکلات روحي : دانشجوياني که مدام با ديگران مقايسه مي‌شوند، بيشتر مستعد افسردگي و ساير مشکلات رواني هستند.

 

7.  فقدان خلاقيت و تمرکز بر مهارت‌هاي شخصي : مقايسه باعث مي‌شود دانشجويان از مهارت‌ها و توانايي‌هاي منحصر به فرد خود غافل شوند و به جاي رشد فردي، صرفاً دنبال تقليد از ديگران باشند.

 

8.  افت تحصيلي : به دليل فشار رواني و استرس ناشي از مقايسه، دانشجويان اغلب دچار افت تحصيلي مي‌شوند.

 

9.  کاهش توانايي در برقراري ارتباط با ديگران : مقايسه مداوم، دانشجويان را از اعتماد به نفس لازم براي برقراري روابط سالم با ديگران محروم مي‌کند.

 

10.  بروز رفتارهاي منفي و انزوا : در برخي موارد، دانشجويان به دليل مقايسه مداوم دچار انزوا مي‌شوند و رفتارهاي منفي نظير پرخاشگري يا انزواطلبي از خود نشان مي‌دهند.

 

مثال‌هايي از دانشجوياني که به دليل مقايسه دچار مشکلات شده‌اند 
1.  مريم : دانشجوي رشته پزشکي بود، اما همواره با همکلاسي‌هاي برترش مقايسه مي‌شد. اين مقايسه‌ها باعث شد که او احساس کند هيچ‌وقت به اندازه کافي خوب نيست و در نهايت از تحصيل در اين رشته انصراف داد.

2.  سارا : دانشجوي مهندسي کامپيوتر بود، اما به دليل مقايسه‌هاي مداوم والدينش با خواهر بزرگتر که رشته پزشکي مي‌خواند، احساس بي‌ارزشي کرد و دچار افسردگي شد. اين موضوع باعث افت شديد نمراتش شد.

3.  رضا : او دانشجوي حقوق بود، اما همواره با همکلاسي‌هايي که در مسابقات علمي شرکت مي‌کردند، مقايسه مي‌شد. اين مقايسه‌ها باعث شد که او احساس کند که هيچ‌وقت نمي‌تواند موفق شود و به تدريج انگيزه‌اش را براي ادامه تحصيل از دست داد.

4.  علي : دانشجوي معماري که به دليل مقايسه با ديگر دانشجويان برجسته در کلاس، احساس کرد که استعدادهايش کافي نيست. اين احساس ناتواني باعث شد که او در پروژه‌هايش عملکرد ضعيفي داشته باشد و اعتماد به نفسش را از دست بدهد.

5.  ندا : او هميشه با همکلاسي‌هاي موفق‌ترش در رشته شيمي مقايسه مي‌شد. فشارهاي رواني ناشي از اين مقايسه‌ها منجر به استرس مزمن و در نهايت افت تحصيلي او شد.

6.  محسن : دانشجوي رشته هنر که به دليل مقايسه‌هاي مداوم خانواده با برادر پزشکش، دچار مشکلات روحي شد. او در نهايت به دليل احساس کم‌ارزشي، رشته تحصيلي خود را رها کرد.

7.  الهام : دانشجوي روانشناسي بود، اما به دليل اينکه در دانشگاه به‌خاطر نمرات پايين‌ترش مقايسه مي‌شد، دچار افت شديد عزت نفس شد و نتوانست به توانايي‌هاي واقعي خود باور کند.

8.  امين : او در رشته فيزيک تحصيل مي‌کرد و به دليل اينکه با دانشجويان برتر اين رشته مقايسه مي‌شد، احساس ناکارآمدي کرد. اين موضوع باعث شد که او از شرکت در فعاليت‌هاي علمي خودداري کند.

9.  زهرا : او در دوران تحصيل خود در رشته زيست‌شناسي دائماً با دوستان موفق‌ترش مقايسه مي‌شد. اين مقايسه‌ها باعث شد که او احساس کند هرگز به اندازه کافي تلاش نکرده و در نهايت انگيزه خود را براي ادامه تحصيل از دست داد.

10.  مجتبي : دانشجوي رشته مهندسي عمران که به دليل مقايسه شدن با ديگر دانشجويان که در پروژه‌هاي بزرگ شرکت مي‌کردند، دچار استرس شديد شد. اين استرس باعث افت کيفيت پروژه‌هاي او و حتي کاهش علاقه‌اش به رشته تحصيلي‌اش شد.

11. يکي از دوستان دور من به خاطر تخريب شخصيتي و جلوگيري خانواده از ادامه تحصيل در مسير مورد علاقه اش بعد از مدتي عزت نفسش تخريب شد تا جايي که دست به خودکشي زد 

 

   پيام نهايي براي دانشجويان و والدين 

والدين و اساتيد بايد به ياد داشته باشند که هر دانشجو مسير رشد و پيشرفت منحصر به فرد خود را دارد. مقايسه کردن افراد با يکديگر نه تنها به عزت نفس آن‌ها ضربه مي‌زند، بلکه باعث مي‌شود آن‌ها از تلاش براي کشف توانايي‌ها و استعدادهاي واقعي خود باز بمانند. عزت نفس بالا و حمايت صحيح از دانشجويان، مي‌تواند زمينه‌ساز موفقيت‌هاي بزرگ باشد.

 

براي موفقيت بيشتر و راهنمايي در تقويت عزت نفس،  دوره آموزشي افزايش عزت نفس  را از سايت زير تهيه کنيد:

*** دوره آموزشي افزايش عزت نفس ***

*** پشتيباني در واتساپ 09107644537 ***


پشتیبانی در واتساپ 09107644537 پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در ایتا

در سایت عضو شوید و از آموزش ها، مقالات و محصولات استفاده کنید
پشتیبانی سایت فقط به صورت پیامک به شماره 09107644537
پیشنهادات و انتقاداتتان در مورد سایت را هم به همین شماره پیامک یا واتس آپ کنید

عضویت در خبرنامه

نماد های اعتماد
پشتیبانی در سرور های بلوهاست با ترافیک نیم بها